Zastosowanie maszyn SEALPAC w pakowaniu świeżych warzyw i przetworów warzywnych
Czy mowa o pojedynczych gospodarstwach domowych, pracujących rodzicach, czy też profesjonalnych restauratorach lub firmach cateringowych – w przyrządzaniu posiłków nic nie liczy się bardziej od doskonałego smaku i wartości odżywczej, zwłaszcza w połączeniu z szybkim i wygodnym przygotowaniem.
Nowoczesne technologie i innowacyjne materiały opakowaniowe mają kluczowe znaczenie dla zachowania cennych wartości odżywczych i smaku żywności. SEALPAC oferuje pełen wachlarz innowacyjnych rozwiązań przeznaczonych do świeżych produktów i idealnie przystosowanych do zachowania wartości odżywczych, delikatnego gotowania na parze i łatwej obróbki, przy jednoczesnym zapewnieniu najlepszego smaku.
TraySkin® Steam (z parą) – apetyczny wygląd, bezpieczne trzymanie produktu i znacząco dłuższy okres przydatności do spożycia: produkt jest ściśle pakowany na tacce przy użyciu folii barierowej o wysokiej przejrzystości, która przylega do produktu niczym druga skóra, całkowicie unieruchamiająca produkt – umożliwia nawet jego prezentację w pozycji pionowej.
Sous Vide – rozwiązania dla gastronomii: warzywa zapakowane są próżniowo w opakowanie z miękkiej folii odpornej na wysokie temperatury, poddane działaniu podciśnienia i gotowane powoli w temperaturze 60-90°C. System Sous Vide idealnie sprawdza się w niewielkich kuchniach i cateringu, chroni witaminy, mikroelementy i minerały oraz nie powoduje utraty naturalnego aromatu potraw.
Opakowania wyposażone w wentyle – szybkie i proste gotowanie na parze świeżej żywności: w folii górnej umieszczane są specjalne wentyle, przystosowane do określonego ciśnienia i metod obróbki termicznej w kuchenkach mikrofalowych, które otwierają się po osiągnięciu zadanego poziomu ciśnienia wewnętrznego. Więcej o systemie DreamSteam® >>
Folie inteligentne do gotowania na parze – opakowania bezwentylowe dające oszczędność kosztów i funkcjonalność jak w przypadku wentyli: dzięki technologii laserowej folia górna jest wyposażona w specjalne punkty, które podczas obróbki parowej działają niczym zawór upustowy. Osiągnięcie określonego ciśnienia powoduje otworzenie się tych punktów. Taka metoda umożliwia delikatne gotowanie nawet głęboko mrożonych warzyw bez konieczności ich uprzedniego rozmrażania.
ZASTOSOWANIA SPECJALNE
Zioła i sałaty – to opakowanie niczym szklarnia: po zgrzaniu tacki optymalną atmosferę wewnątrz opakowania zapewniają oddychające wentyle. Dodatkowe korzyści to gwarancja najwyższych norm higieny, przedłużenie okresu przydatności do spożycia i zalety związane z logistyką i wygodnym składowaniem produktów
Kiełki – przechowywanie bez utraty jakości: w opakowaniach kiełków na zgrzewie pomiędzy folią górną a tacką umieszczono specjalne kanaliki wentylacyjne. Dzięki odpowiednio dobranej do produktu wentylacji nie dochodzi do wybrzuszenia folii górnej, wynikającego ze stałego oddychania produktu.
Daktyle – bezpieczne pakowanie słodkich owoców, takich jak daktyle, przy użyciu miękkiej folii (flex-flex). Bezpośrednio przed opróżnianiem opakowania z powietrza do opakowania dodawany jest płyn, który pozwala przedłużyć okres przydatności do spożycia nawet do roku.
ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!
MASZYNY
tel.: 601 321 163 ❖ 537 721 960 ❖ 601 150 997
OPAKOWANIA
tel.: 662 787 120 ❖ 531 463 489 ❖ 531 980 829
SERWIS
tel.: 531 464 264 ❖ 531 463 475
tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)