LEONHARDT - dozowanie wolumetryczne
Niemiecka firma LEONHARDT to marka będąca symbolem niezawodnych, perfekcyjnie dokładnie dozujących urządzeń, intuicyjnych w obsłudze, ergonomicznych i skonstruowanych dla zachowania najbardziej wyśrubowanych norm higieny produkcji. Oraz – co najważniejsze – delikatnych dla dozowanych produktów. Dozowane moga być produkty gorące (do +90°C), jak i zmrożone (w klasie IQF, nie zbrylone).


Dozowniki serii TG, TGs i AG (serwo-motoryczne)
Wszechstronne dozowniki do wszelkich pompowalnych produktów, jak np. majonezy, sosy z kawałkami warzyw i owoców (nie większymi niż 25 x 25 x 25 mm dla serii TG i 40 x 40 x 40 mm dla serii AG), gulasze, kremy, dressingi, delikatne sałatki warzywne, sałatki z kapusty i szpinaku, miód, puree ziemniaczane, konfitury, itp.
Zakres dozowania dla TG: 15 – 1.170 cm³ (Φ35: 15-150 cm³; Φ65: 100 – 500 cm³; Φ100: 330 -1.170 cm³)
Zakres dozowania dla AG: 10 – 6.600 cm³ (Φ30, posuw 150: 10-105 cm³; Φ50, posuw 150: 50- 290 cm³; Φ80, posuw 150: 200 – 750 cm³; Φ100, posuw 150: 350 – 1.170 cm³; Φ145, posuw 400: 800 – 6.600 cm³)
Szybkość: 20-50 taktów/min, w zależności od konsystencji i wolumenu dozowania.
Jest to dozowanie wolumetryczne, z bardzo wysoką dokładnością objętościową porcji.
Dozowniki te są jedno- lub wielogłowicowe, z ruchem głowicy poziomym i pionowym. Głowica pozioma to tzw. głowica nadążna – tacka nie musi się zatrzymać do zadozowania do niej produktu. Przekłada się to na większą wydajność pracy linii produkcyjnej oraz zapobiega wychlapywaniu produktu na krawędzie tacki.
Dozowniki LEONHARDT mogą być oczywiście zestawione w linię z dowolną maszyną pakującą (zgrzewarką w MAP, maszyną rolową) bądź zakręcarką słoików, zamykarką wiaderek, etc
Dozowniki serii SD:
Dozowniki wolumetryczne do dozowania delikatnych produktów nie nadających się do pompowania: z minimalną zawartością płynów lub sypkich, jak makarony, kasze, ryż (w postaci ugotowanej), dania azjatyckie, surówki z delikatnymi składnikami (np. kawałkami fety), kawałki pomidorów czy ogórków, owoce morza, mieszanki grzybowo-mięsno-warzywne, oliwki, sałatki owocowe.
Zakres dozowania: 100 – 2.800 cm³/takt/miejsce dozowania
(Φ50: 110 -240 cm³; Φ75: 250- 530 cm³; Φ100: 430 – 940 cm³; Φ125: 670 – 1.470 cm³; Φ140: 840 – 1840 cm³). Opcjonalnie – inne średnice.
Szybkość: max. 30-60 taktów /min/ miejsce dozowania – w zależności od konsystencji i objętości porcji

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!
MASZYNY
tel.: 601 321 163 ❖ 537 721 960 ❖ 601 150 997
882 052 159 ❖ 609 237 609
OPAKOWANIA
tel.: 662 787 120 ❖ 531 463 489 ❖ 531 980 829
SERWIS
tel.: 531 464 264 ❖ 531 463 475
tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)