Laminaty zgrzewalne do tacek PP, PET, CET, APET
Jednowarstwowe i wielowarstwowe folie do zgrzewania z tackami z PS, PP, PET, PET/PE oraz CPET do stosowania w opakowaniach M.A.P. lub bez modyfikowania atmosfery.
W zależności od danej aplikacji – z wysoką barierą, z anti-fogiem lub/i easy-peelem.
Bezbarwne lub z nadrukiem.
Na roli lub jako woreczki – w szerokościach i formatach na indywidualne życzenie klienta.

W naszej ofercie znajdziecie Państwo również folie do cateringu z bardzo dobrym AF (antifog) oraz PEEL (odrywaniem / odklejaniem)
Folie te mogą być zadrukowane w technologii FLEXO z ilością do 8 kolorów. Folie są przygotowane do użycia na powszechnie używanych urządzeniach, gdzie wymagany jest nawój 250 metrów.
Inną folią oferowaną przez nas jest folia do zgrzewania z aluminium i do pieczenia.
Jest to dwuosiowo orientowana folia poliestrowa z warstwą zgrzwczą. Folie te mogą być bezpiecznie używane w kontakcie ze wszelkiego rodzaju żywnością, za wyjątkiem napojów alkoholowych i zgrzewane z różnymi rodzajami materiałów biegunowych, w tym sama ze sobą, foliami typu APET, CPET, tackami aluminiowymi i powlekanymi poliestrem oraz PVC. Folii tej nie stosuje się do zgrzewania z poliolefinami, takimi jak polipropylen czy polistyren.
Jest ona przystosowana do użytku w konwencjonalnych piekarnikach i kuchenkach mikrofalowych.
Zgrzewanie następuje w szerokim zakresie temperatur, począwszy od 140°C aż do 200°C.
Folia jest przystosowana do temperatury zamrażania do -70◦C i umożliwia podgrzewanie lub gotowanie żywności w folii w standardowej temperaturze 220◦C przez 30 minut
Zaawansowane technologicznie folie do zgrzewania na traysealerach i maszynach rolowych stosowane do pakowania dań gotowych, odporne na temperatury od -40°C do 230°C.
Stosowane są do pakowania „pack-and-cook”, czyli obróbki termicznej w domu konsumenta w tym samym opakowaniu, w jakim produkt został zapakowany w zakładzie producenta.
Woreczki foliowe do technologii sous-vide, do opiekania w mikrofalii dla uzyskania efektu chrupiącej skórki lub grillowania, do pieczenia na grillu.
Jako dystrybutor materiałów opakowaniowych angielskiej firmy SIRANE GROUP oferujemy polskim producentom cały pakiet produktów znajdujących się w ofercie tej firmy.
Są to innowacyjne rozwiązania opierajace się o folie poliamidowe, poliestrowe oraz laminaty, w złożonych technologicznie formułach, pozwalające najszersze możliwe ich zastosowanie do pakowania z możliwością mrożenia, gotowania, pieczenia czy grillowania produktu w opakowaniu.
Folie te oferowane są i jako materiał na roli (do zastosowania we flow-packach) lub zgrzewarkach pojemników CPET, jak i w formie woreczków – w rozmiarach dostosowanych do potrzeb danego klienta.
Pieczenie / gotowanie / podgrzewanie w mikrofalówce:
Poliamidowa folia SIRALONE: do stosowania w pakowaniu na maszynach flow-wrap i pakowarkach próżniowych – produktów przeznaczonych do upieczenia w piekarnikach (lub mikrofalówkach, na grilu lub technologią sous-vide), bez wyjmowania z opakowania. Dzięki wysokiej barierowości produkty mają przedłużoną przydatność do spożycia a konsument żywność prawdziwie „wygodną”. Folia ta może być zadrukowana – co pozwala uprościć opakowanie minimalizując jego koszty.
Z wykorzystaniem folii Siralone i jej laminatów firma Sirane wypracowała wygodne w użyciu i bardzo zaawansowane technologicznie systemy pack-and-cook, w postaci folii zgrzewalnych z pojemnikami CPET lub woreczków do zamykania na zwykłych zgrzewarkach lub woreczków samozamykalnych.
- Produkty pieczone lub grilowane w takich opakowaniach zachowują wszystkie swoje wartości mineralne – bo pieką się w swoim własnym soku
- Można je doprawiać mniejszą ilością soli czy przypraw – bo wszystko się wchłania
- Są soczyste – bo opakowanie jest na tyle szczelne, że nie ma znaczącej utraty wilgoci
- Woreczka nie trzeba nakłuwać i ryzykować wypłyniecia soku czy marynaty – bo opakowanie jest samowentylujące się poprzez mikrootwarcia zgrzewu powstające od określonej temperatury – system Sira Vent
- Produkty grilowane w woreczku nie nasiąkają rakotwórczymi składnikami dymu powstającego przy spalaniu kapiącego na rozżarzony węgiel sosu z produktu, nie tracąc jednocześnie aromatu grilowania/wędzenia w dymie drzewnym (o ile do woreczka włoży się kilka wiórków drzewnych do wędzenia). Także czas grilowania jest krótszy.
pieczenie w piekarniku lub na patelni w woreczku pozwala zaoszczędzić na czyszczeniu piekarnika lub zmywaniu patelni, a przy tym można za jednym załadunkiem piec kilka różnych produktów bez ryzyka przechodzenia wzajemnego zapachów
Woreczki samozamykające się to wygodny sposób zapakowania gotowych do pieczenia czy gotowania dań – czy to w sklepie czy w domu (na zapas w domu, na wyjazd weekendowy, itp)
Woreczki dwukomorowe, zamykane poprzez zgrzew, samo-wentylujące, gdzie komora z sosem otwiera się dopiero w określonej temperaturze i po określonym czasie, tak, aby połączyć się z głównym produktem (np. rybą lub kurczakiem) w optymalnym dla danego dania momencie. Idealna forma dla dań gotowych zawierających mix mięsno-warzywny lub rybny z dodatkiem sosu czy marynaty. Rozdzielenie tych składników ułatwia przechowywanie i ma ogromny wpływ na estetykę zapakowanego produktu, a funkcjonalność opakowania daje duży komfort konsumentowi. Opakowanie przeznaczone do gotowania w mikrofalówkach.

Woreczki z wentylem Sira Vent – alternatywne rozwiązanie samo-wentylujące opakowanie w czasie gotowania/pieczenia, oparte o centralny otwór otwierający się w miarę podnoszenia się ciśnienia wewnątrz woreczka, i zamykające ponownie po wyjęciu z mikrofalówki czy piekarnika. Otwór może być w wersji albo transparentnej czyli niewidocznej, albo podkreślony np. innym kolorem czy logo producenta. Folia, z której wykonane są woreczki jest barierowa, może więc być stosowana do pakowania w MAP i w próżni.

Podgrzewanie w mikrofalówce z efektem upieczonej, chrupiącej skórki to kolejne innowacyjne rozwiązanie firmy SIRANE. Folia może być albo na roli, albo w półrękawie (dla pakowania próżniowego lub na flow-packach) albo w postaci woreczków o formatach dopasowanych do potrzeb klienta. To rozwiązanie stosuje się głównie do podgrzewania w mikrofali zapiekanek, art. cukierniczych czy garmażerki (pierogi, paszteciki), ale również ziemniaków całych lub w kawałkach, parówek, panini, pizzy, itp.
Jest to idealne rozwiązanie dla stołówek w zakładach pracy, stacji benzynowych, wszelkich placówek fast czy snack foodu, cafeterii.

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!
MASZYNY
tel.: 601 321 163 ❖ 537 721 960 ❖ 601 150 997
882 052 159 ❖ 609 237 609
OPAKOWANIA
tel.: 662 787 120 ❖ 531 463 489 ❖ 531 980 829
SERWIS
tel.: 531 464 264 ❖ 531 463 475
tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)