FlatSkin® zdobywa 1. miejsce w konkursie międzynarodowej organizacji ProCarton Packaging for Better World  promującej systemy pakowania zmniejszające zużycie plastiku

W wypadku systemu FlatSkin®  (więcej o nim > tutaj) mamy do czynienia nie tylko ze znaczącym obniżeniem udziału tworzywa sztucznego w całej masie opakowania (nawet do 70% w porównaniu do standardowego opakowania MAP porównywalnej wielkości),  ale również z istotnymi korzyściami funkcjonalnymi i wizualnymi:

✔︎ dzięki możliwości zadrukowania kartonu otrzymujemy piękne wizualnie opakowanie – co niewątpliwie zachęca konsumenta do kupna produktu zgodnie z zasadą, że to “oczy kupują”

✔︎ dzięki idealnemu przyleganiu folii do produktu mamy nie tylko wzmocnienie wizualnego efektu pięknego opakowania, ale również przyczynek do zmniejszenia ilości folii do absolutnego minimum

✔︎ produkty wymagające dojrzewania (np. wołowina) przechodzą ten proces w opakowaniu, w czasie gdy wyłożone są na półkę w sklepie. Tym samym producent nie tylko zaoszczędza na dodatkowym procesie produkcyjnym (spakowanie porcji do dojrzewania w zakładzie, rozpakowanie i zapakowanie do opakowań handlowych), ale wydłuża się czas, w którym produkt może oczekiwać w sklepie na klienta – i to z korzyścią dla właściwości smakowych zapakowanego w ten sposób mięsa.

Inne posty

FlatSkin

Technologia FlatSkin SEALPAC to pakowanie próżniowe na traysealerach z efektem “skin” i w oparciu o płaską kartonową tackę

czytaj dalej

Zalety tej technologii doceniła duża niemiecka sieć handlowa NETTO wprowadzając do swojej oferty produkty zapakowane systemem FlatSkin® i promując je hasłem “Mniej opakowania. Więcej smaku.”

NETTO press release on FlatSkin (October 2018)

Artykuł prasowy, który ukazał się na stronie sieci NETTO o motywacjach, jakimi kierowała się na sieć w rozszerzeniu swojej oferty o tego typu opakowania

Strona gazetki NETTO z promocją opakowania FlatSkin®

Fragment półki sklepowej, gdzie – obok innych standardowych opakowań typu skin-pack wykonanych na maszynach innych  producentów – wyeksponowane jest opakowanie w systemie FlatSkin® (w tylnym planie, produkt o nazwie Dry Aged Roastbeef)

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!

Jesteśmy zawsze do waszej dyspozycji

Napiszcie do nas:

premac@premac.pl

MASZYNY 

tel.: 601 321 163       537 721 960       601 150 997

OPAKOWANIA

tel.: 662 787 120    531 463 489      531 980 829

SERWIS  

tel.: 531 464 264       531 463 475

     tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)