Wilki do mięsa, wilko-mieszałki, porcjomaty firmy KOLBE food tec GmbH

LogoKolbeTyposzereg wilków do mielenia mięsa oraz wilko-mieszałek produkowanych przez firmę KOLBE jest bardzo szeroki: od małego sklepu potrzebującego stołowego wilka do niewielkich ilości, poprzez potrzeby hipermarketu czy małej masarni aż po zastosowania przemysłowe (do średnicy sita 200 mm).

Wilki te pracują w dwóch systemach cięcia: Enterprise i Unger.

System ENTERPRISE

System ENTERPRISE

System cięcia Enterprise:

Stosowany głównie do produkcji mięsa mielonego, z dodatkami (np. przyprawami). Dzięki właściwym dla tego systemu dwu procesom mielenia uzyskuje się optymalne proporcje tłuszczu do mięsa bądź mięs różnych rodzajów w mielonej masie. Produkt końcowy jest homogeniczny – niemal bez podwyższania jego temperatury.

Zestaw może być zdublowany.

System UNGER

System UNGER

System cięcia UNGER  – stosowany głównie przy produkcji kiełbas.
3-częściowy zestaw tnący stosowany jest do wstępnego rozdrobnienia, do rozdrobnienia słoniny, jak również do produkcji kiełbasy białej. Stosuje się go również do rozdrabniania produktów zamrożonych.
5-częściowy zestaw tnący umożliwia drobne zmielenie w jednym procesie. Sprawdza się szczególnie przy produkcji kiełbasy parzonej i gotowanej.
Zestaw może być zdublowany.

Wilki stołowe KOLBE

LWE

System cięcia: Enterprise 32 (LW22), Unger H82 (LW82)

Φ sita: 83 mm
Pojemność: 6 litrów
Wydajność: ok 350 kg/godz.
Moc: 1,25 kW

TWK KOLBEWilk stołowy KOLBE TWK32 / TWK98

System cięcia: Enterprise 32 (TWK 32), Unger B98 (TWK 98)

Φ sita: 100 / 98 mm
Pojemność: 16 litrów
Wydajność: 600 kg/godz.
Mielenie małych kawałków do 0° C

tw 100Wilk stołowy KOLBE TW100 / TW98

System cięcia: Enterprise 32 (TW 100), Unger B98 (TW 98)

Φ sita: 100 / 98 mm
Pojemność: 45 litrów
Wydajność: 950 kg/godz.
Mielenie małych kawałków do 0° C

Wilki stojące KOLBE

sw 100Wilk KOLBE SW100(H)/ SW98 (H)

System cięcia: Enterprise 32 (SW 100) /  Unger B98 (SW 98)

Φ sita: 100 / 98 mm
Pojemność: 45 litrów
Wydajność: 950 kg/godz
Moc: 2,9 kW, napęd bezpośredni
Mielenie małych kawałków do 0° C

sw 114Wilk KOLBE SW114/I / SW98/II

System cięcia: Unger D114

Φ sita: 60 mm
Pojemność: 60 litrów
Wydajność: 1300 / 2000 kg/godz.
Moc: 5,5 kW, napęd pasowy
Mielenie małych kawałków do -2° C

Prospekt KOLBE WILKI RĘCZNE (niem./ang)

Prospekt KOLBE
WILKI RĘCZNE (niem./ang)

Wilko-mieszałki KOLBE

mwk32Wilkomieszałka KOLBE MWK32-45 / MWK114-45

System cięcia: Enterprise 32 (MWK32-45); Unger D114 (MWK114-45)
Enterprise 32: sito 3 mm ; Unger D114: szarpak, sito 3 mm, 13 mm

Średnica sita: 100 / 114 mm
Pojemność leja:  45 litrów
Waga pojedynczego załadunku (mielenie): ok 20 kg
Wydajność: 950 kg/godz
Moc 3 kW / 4 kW
Przetwarzanie małych kawałków o temp. do 0° C

mwk32-80Wilkomieszałka KOLBE MWK 32-80 / MWK 114-80

System cięcia: Enterprise 32 (MWK32-80); Unger D114 (MWK114-80)
Enterprise 32: sito 3 mm ; Unger D114: szarpak, sito 3 mm, 13 mm

Średnica sita: 100 / 114 mm
Pojemność leja:  80 litrów
Wielkość masy załadunku: ok 60 kg
Wydajność: 1050 kg/godz
Moc 3 kW / 4 kW
Przetwarzanie małych kawałków o temp. do 0° C

mw32-80Wilkomieszałka KOLBE MW 32-80/ MW 114-80

System cięcia: Enterprise 32 (MW 32-80); Unger D114 (MW 114-80)
Enterprise 32: sito 3 mm ; Unger D114: szarpak, sito 3 mm, 13 mm

Średnica sita: 100 / 114 mm
Pojemność leja:  80 litrów
Wielkość masy załadunku: ok 60 kg
Wydajność: 1300 kg/godz
Moc: 5,5 kW
Przetwarzanie małych kawałków o temp. do -5° C

MW32-120Wilkomieszałka KOLBE MW 32-120 / MW 114-120

System cięcia: Enterprise 32 (MW 32-80); Unger D114 (MW 114-80)
Enterprise 32: sito 3 mm ; Unger D114: szarpak, sito 3 mm, 13 mm

Średnica sita: 100 / 114 mm
Pojemność leja:  120 litrów
Waga pojedynczego załadunku (mielenie): ok 100 kg
Wydajność: 1700 kg/godz
Moc: 5,5 kW
Przetwarzanie  kawałków mięsa o temp. do -5° C

MW32/52-120Wilkomieszałka KOLBE MW 52-120 / MW 130-120

System cięcia: Enterprise 52 (MW 52-120); Unger E130 (MW 130-120)
Enterprise 52: sito 3 mm ; Unger E130: szarpak, sito 3 mm, 13 mm

Średnica sita: 130 mm
Pojemność leja:  120 litrów
Waga pojedynczego załadunku (mielenie): ok 100 kg
Wydajność: 2000 kg/godz
Moc: 7,5 / 10 kW
Przetwarzanie małych kawałków do -8° C

Prospekt KOLBE WILKO-MIESZAŁKI

Prospekt KOLBE
WILKO-MIESZAŁKI

Wilki automatyczne KOLBE

awk130-160Automatyczny wilk kątowy AWK130-160

System cięcia: Unger E130 (szarpak, sita 3,4,8,13 mm, 2 noże krzyżakowe)

Φ sita: 130 mm
Waga pojedynczego załadunku (mielenie): ok 120-130 kg
Pojemność leja: 160 litrów
Wydajność: 2.500 kg/godz.
Moc (napęd główny): 15 kW
Przetwarzanie kawałków mięsa o temp. do -12°C

Seria AW KOLBEAutomatyczne wilki kątowe:

KOLBE AW52-240, AW130-240  /  AW56-240, AW160-240

System cięcia:
AW52-240 – Enterprise E52 (sito 3mm, nóż krzyżakowy)
AW130-240 – Unger E130 (szarpak, sita 3,5,8,13 mm, 2 noże krzyżakowe)

Φ sita: 130 mm (AW52, AW130); 152 mm (AW56); 160 mm (AW160)
Waga pojedynczego załadunku (mielenie): ok 180-200 kg
Pojemność leja: 240 litrów
Wydajność: ~3000 / ~4000 kg/godz
Moc (napęd główny): 15 kW
Przetwarzanie kawałków mięsa o temp. do -15°C (AW52) i do -18°C (AW56)

Seria AWM KOLBEAutomatyczne wilki kątowe:
AWM 52-240, AWM 130-240 / AWM 56-240, AWM 160-240

System cięcia:
AW52-240 – Enterprise E52 (sito 3 mm, nóż krzyżakowy)
AW130-240 – Unger E130 (szarpak, sita 3,5,8,13 mm, 2 noże krzyżakowe)

Φ sita: 130 mm (AWM52 i 130); 152 mm (AWM56), 160 mm (AWM160)
Waga pojedynczego załadunku (mielenie): ok 180-200 kg
Pojemność leja: 240 litrów
Wydajność: ~3000  / ~4000 kg/godz
Moc (napęd główny): 15 / 30 kW
Przetwarzanie kawałków mięsa o temp. do -15°C (AWM52) i do -18°C (AWM56)

AW 200 KOLBEAutomatyczny wilk przemysłowy AW 200-380

System cięcia: Enterprise U200 (szarpak, sita 3,5,8 i 13 mm, 2 noże)

Φ sita: 200 mm
Waga pojedynczego załadunku (mielenie): ok 180-200 kg
Pojemność leja: 380 litrów
Wydajność: ~6000 kg/godz
Moc (napęd główny): 55 kW
Przetwarzanie kawałków mięsa o temp. do -20°C

Prospekt KOLBE WILKI AUTOMATYCZNE

Prospekt KOLBE
WILKI AUTOMATYCZNE

Porcjomaty KOLBE

Porcjomat PF110Porcjomat PF110

Do stosowania przy porcjowaniu na tacki sprasowanego mięsa mielonego (patty); wielkość porcji 300-800g. Również do kiełbasek typu cevapcici, o dowolnie ustawianej długości.

Porcjowanie PATTY / CEVAPCICI

Porcjowanie PATTY / CEVAPCICI

Transporter Kolbe
Transporter MO 1500-K

Wysokość pracy regulowana.

Prospekt KOLBE PORCJOWANIE

Prospekt KOLBE
PORCJOWANIE (niem./ang)

Automatyczny porcjomat PM 150

Automatyczny porcjomat KOLBE PM 150

Stosowany do przemysłowej produkcji porcjowanego mięsa mielonego; porcje są na podłożu z papieru tłuszczo- i wodoodpornego.
Z wbudowanym transporterem – do transportu do kolejnych etapów produkcji (linia pakująca, kontrolery wagowe, detekcja metalu).
Wielkość porcji: 200 – 800 g, regulowana bezstopniowo.

 Zestawy porcjujące na bazie PM 150:

PATTY CEVAPCICI FREE FLOW

PATTY
CEVAPCICI
FREE FLOW

Bazowy: na bazie MWK 32-80
Zestaw porcjujący KOLBEPojemność: 80 litrów
Wydajność porcjowania: 300 kg/godz.

Średni: na bazie MW 32-80
Pojemność: 80 litrów
Wydajność porcjowania: 300 – 500 kg/godz

Duży: na bazie MW 32-120
Pojemność: 120 litrów
Wydajność porcjowania: 500 – 700 kg/godz

Premium: na bazie MW 52-120
Pojemność: 120 litrów
Wydajność porcjowania: 700 – 900 kg/godz

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!

Jesteśmy zawsze do waszej dyspozycji

Napiszcie do nas:

premac@premac.pl

MASZYNY 

tel.: 601 321 163       537 721 960       601 150 997

OPAKOWANIA

tel.: 662 787 120    531 463 489      531 980 829

SERWIS  

tel.: 531 464 264       531 463 475

     tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)