Techniki pakowania czekoladek i wyrobów cukierniczych na maszynach SEALPAC

Słodycze to – jak wiadomo – produkt tyleż niekonieczny żywieniowo co lubiany i pożądany. A że to “oczy kupują” (zwłaszcza w wypadku łakoci) to opakowanie musi być ładne, kolorowe – stanowić jakby obietnicę smaku swej zawartości.

Ale i w wypadku słodyczy nie można zapomnieć o aspekcie zachowania świeżości i nienagannej jakości przez cały założony okres przydatności do spożycia.

Poza tym należy pamiętać, że produkty czekoladowe, jak pralinki czy produkty typu ptasie mleczko są bardzo trudne do zapakowania z racji łatwego topienia się. Stąd rozwiązania techniczne dla pakowania produktów z czekoladą są szczególnie nastawione na szybki, oszczędzający produkt cykl zgrzewania.
Uzwględniając fakt, że proces produkcji czekalody i wyrobów w polewie czekoladowej nie może być zatrzymywany w trakcie, stawia to szczególne wymagania w zakresie niezawodności i stabilnej pracy maszyny pakującej oraz wymaga specjalnego oprzyrządowania dla prowadzenia folii.

pakowanie słodyczy na maszynach Sealpac

ptasie-mleczko

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!

Jesteśmy zawsze do waszej dyspozycji

Napiszcie do nas:

premac@premac.pl

MASZYNY 

tel.: 601 321 163       537 721 960       601 150 997

OPAKOWANIA

tel.: 662 787 120    531 463 489      531 980 829

SERWIS  

tel.: 531 464 264       531 463 475

     tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)