Techniki pakowania czekoladek i wyrobów cukierniczych na maszynach SEALPAC
Słodycze to – jak wiadomo – produkt tyleż niekonieczny żywieniowo co lubiany i pożądany. A że to „oczy kupują” (zwłaszcza w wypadku łakoci) to opakowanie musi być ładne, kolorowe – stanowić jakby obietnicę smaku swej zawartości.
Ale i w wypadku słodyczy nie można zapomnieć o aspekcie zachowania świeżości i nienagannej jakości przez cały założony okres przydatności do spożycia.
Poza tym należy pamiętać, że produkty czekoladowe, jak pralinki czy produkty typu ptasie mleczko są bardzo trudne do zapakowania z racji łatwego topienia się. Stąd rozwiązania techniczne dla pakowania produktów z czekoladą są szczególnie nastawione na szybki, oszczędzający produkt cykl zgrzewania.
Uzwględniając fakt, że proces produkcji czekalody i wyrobów w polewie czekoladowej nie może być zatrzymywany w trakcie, stawia to szczególne wymagania w zakresie niezawodności i stabilnej pracy maszyny pakującej oraz wymaga specjalnego oprzyrządowania dla prowadzenia folii.
ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!
MASZYNY
tel.: 601 321 163 ❖ 537 721 960 ❖ 601 150 997
OPAKOWANIA
tel.: 662 787 120 ❖ 531 463 489 ❖ 531 980 829
SERWIS
tel.: 531 464 264 ❖ 531 463 475
tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)