Skórowaczki taśmowe firmy MAJA

Skórowanie taśmowe

maja-skinnyMAJA SKINNY II

Skórowaczka o szerokości ostrza 434 mm. Przeznaczona do zakładów rozbioru mięsa oraz marketów z rozbiorem. W trybie taśmowym służy do automatycznego skórowania elementów płaskich, a w trybie manualnym do elementów okrągłych, takich jak szynka, czy golonka.

  • Szybka zmiana trybu pracy, nie wymaga życia jakichkolwiek narzędzi.
  • Maszyna posiada w standardzie bezstopniową regulację grubości cięcia.
  • Skinny II spełnia wszystkie wymagania w zakresie higieny i bezpieczeństwa. Wszystkie części są łatwo dostępne, proste w demontażu i czyszczeniu.
  • Zaletą maszyny jest składana i zdejmowana pokrywa, dająca dużą wygodę pracy.

ESB_4434_1_5401MAJA ESB 4434 oraz 4434/1 

Skórowaczka taśmowa przeznaczona do zakładów rozbioru, do zakładów drobiarskich i rybnych, dla producentów gyrosa, kebabów i produkcji cordon bleu.  

Model 4434/1 wyposażony jest w taśmę odprowadzającą.

  • Przy zastosowaniu taśmy podającej służy jako automatyczna skórowaczka do elementów płaskich oraz w trybie ręcznym do elementów okrągłych.
  • W trybie taśmowym wałek dociskowy zawieszony na sprężynach dopasowuje się indywidualnie do elementów mięsa, dzięki czemu skórowanie jest bardzo precyzyjne. Grubość oddzielanej skóry i płatów mięsa regulowana jest w sposób bezstopniowy.
  • Skórowaczki ESB 4434 występują również w serii dedykowanej dla drobiu oraz serii dla ryb (zwłaszcza łososia).
  • Większość modeli tej skórowaczki ma wersję z odprowadzaniem resztek lub bez oraz dwa warianty czyszczenia: sprężonym powietrzem lub opracowanym przez MAJĘ systemem wałków samoczyszczących

esb4434v-funkcjeMAJA ESB 4434V, ESB 4434/1 V

Model kombi: skórowanie i odbłanianie na jednej maszynie ( model 4434/1 z taśmą odprowadzającą).

Do odskórowywania wszelkich świeżych kawałków wieprzowiny bez kości – tak płaskich (np. z podgardla, boczku, karku)  jak i okrągłych (z łopatki, szynki). Taśmowo opracowuje się elementy płaskie, a okrągłe – w trybie ręcznym.

Do odbłoniania wszelkich świeżych elementów (bez kości) z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, jagnięciny oraz drobiu.

Łatwe przezbrajanie z trybu manualnego na automatyczny i odwrotnie – bez specjalnych narzędzi.

Dzięki perfekcyjnemu współgraniu specjalnego walca zębatego, precyzyjnego systemu docisku o regulowanego przyłożenia noża otrzymuje się wysoki uzysk słoniny i skuteczność usunięcia błon, co uwalnia od konieczności ręcznego dopracowywania elementów.

esb4434gvESB 4434/1 GV

Skórowaczka do usuwania skóry ze świeżych elementów drobiowych – bez naruszania czy uszkadzania warstw podskórnych. Może być stosowana dla elementów schłodzonych na mokro lub na sucho.

Najczęściej stosowana do odskórowywania piersi z kurczaka (bez skóry), kadłubów kurczaka (ze skórą), pałek i całych podudzi z kurczaka, podudzi i piersi z indyka.

Odskórowanie i odtłuszczanie taśmowe w trybie automatycznym

ESB 4600

4600MAJA ESB 4600

Skórowaczka do dużych elementów ze świeżej wieprzowiny, w tym również przeznaczonych do produkcji kebabów. Dla rzemiosła i małych masarni.

Szerokość taśmy (pracy): 599 mm.

Standardowo wyposażona w taśmę odprowadzającą do pojemników lub wózków.

BXM 434, 554, 754, 434 BS, 554 BS

BXM_5441Skórowaczki MAJA BXM 434, 554, 754

  • Maszyny o uniwersalnym zastosowaniu w średnich i dużych zakładach rozbiorowych oraz dla producentów kebabu.
  • Znakomicie nadają się do skórowania wysokich i płaskich kawałków mięsa, zwłaszcza do schabu.
  • Surowiec przeznaczony do obróbki nie musi być wyrównywany przy wkładaniu.
  • Skórowaczki te posiadają ruchomy system dociskowy bez automatu nacinającego.
  • Taśma transportowa wykonana jest z wytrzymałego tworzywa sztucznego, co zapewnia jej bardzo długą żywotność.
  • Belka nożowa wyposażona w system szybkiego montażu, usprawnia wymianę, regulację i czyszczenie ostrza.
  • W zależności od modelu szerokość cięcia wynosi 434, 554 i 754 mm.
  • Modele BS przeznaczone są specjalnie do policzków wieprzowych
BXM 434 Loin

bxm LoinMAJA BXM 434 Loin

Skórowaczka dedykowana do kotletów z kością i bez. 

Słonina zdejmowana jest z elementu w jednym kawałku, tak że może potem być odskórowana w trybie automatycznym.

Szerokość robocza: 434 mm.

BXM 434 Loin z optyczną detekcją tłuszczu

BXMLoin_BFE1KMAJA BXM 434 Loin z BFE 1K

Maszyna do usuwania tłuszczu z elementów przeznaczonych na kotlety (z kością lub bez) z detekcją optyczna tłuszczu (moduł BFE1K).

Wydajność: ok. 800 kotletów na godzinę.

Szerokość robocza: 434 mm.

Filetowanie ryb w trybie  taśmowym (usuwanie skóry)

MAJA  ESB 4434/2:

do taśmowego filetowania (usuwania skóry) świeżego i wędzonego łososia, również z usuwaniem srebrnej powłoki podskórnej (głębokie filetowanie). Wydajność ok 800 – 1000 kg fileta dziennie.

ESB 4434 / 2P,  2A oraz 2PA:

filetowanie łososiado zautomatyzowanego usuwania skóry ze świeżego i wędzonego łososia, z usuwaniem brązowej warstwy z tłuszczem, przy czym nie powoduje to utraty wartościowej tkanki na krawędziach fileta.

Wersja 4434 / 2A  wyposażona jest w podwyższoną pokrywę, co pozwala używać jej do filetowania średniej wielkości kawałków tuńczyka.

Wydajność: do 10 t fileta z łososia w ciągu 8 godz.

Modele 2A i 2PA wyposażone są w system nacinania produktu, co daje maksymalnie precyzyjne odskórowanie bez konieczności poprawiania efektów ręcznie.

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!

Jesteśmy zawsze do waszej dyspozycji

Napiszcie do nas:

premac@premac.pl

MASZYNY 

tel.: 601 321 163       537 721 960       601 150 997

OPAKOWANIA

tel.: 662 787 120    531 463 489      531 980 829

SERWIS  

tel.: 531 464 264       531 463 475

     tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)