Skórowaczki taśmowe firmy MAJA
Skórowanie taśmowe
MAJA SKINNY II
Skórowaczka o szerokości ostrza 434 mm. Przeznaczona do zakładów rozbioru mięsa oraz marketów z rozbiorem. W trybie taśmowym służy do automatycznego skórowania elementów płaskich, a w trybie manualnym do elementów okrągłych, takich jak szynka, czy golonka.
- Szybka zmiana trybu pracy, nie wymaga życia jakichkolwiek narzędzi.
- Maszyna posiada w standardzie bezstopniową regulację grubości cięcia.
- Skinny II spełnia wszystkie wymagania w zakresie higieny i bezpieczeństwa. Wszystkie części są łatwo dostępne, proste w demontażu i czyszczeniu.
- Zaletą maszyny jest składana i zdejmowana pokrywa, dająca dużą wygodę pracy.
MAJA ESB 4434 oraz 4434/1
Skórowaczka taśmowa przeznaczona do zakładów rozbioru, do zakładów drobiarskich i rybnych, dla producentów gyrosa, kebabów i produkcji cordon bleu.
Model 4434/1 wyposażony jest w taśmę odprowadzającą.
- Przy zastosowaniu taśmy podającej służy jako automatyczna skórowaczka do elementów płaskich oraz w trybie ręcznym do elementów okrągłych.
- W trybie taśmowym wałek dociskowy zawieszony na sprężynach dopasowuje się indywidualnie do elementów mięsa, dzięki czemu skórowanie jest bardzo precyzyjne. Grubość oddzielanej skóry i płatów mięsa regulowana jest w sposób bezstopniowy.
- Skórowaczki ESB 4434 występują również w serii dedykowanej dla drobiu oraz serii dla ryb (zwłaszcza łososia).
- Większość modeli tej skórowaczki ma wersję z odprowadzaniem resztek lub bez oraz dwa warianty czyszczenia: sprężonym powietrzem lub opracowanym przez MAJĘ systemem wałków samoczyszczących
MAJA ESB 4434V, ESB 4434/1 V
Model kombi: skórowanie i odbłanianie na jednej maszynie ( model 4434/1 z taśmą odprowadzającą).
Do odskórowywania wszelkich świeżych kawałków wieprzowiny bez kości – tak płaskich (np. z podgardla, boczku, karku) jak i okrągłych (z łopatki, szynki). Taśmowo opracowuje się elementy płaskie, a okrągłe – w trybie ręcznym.
Do odbłoniania wszelkich świeżych elementów (bez kości) z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, jagnięciny oraz drobiu.
Łatwe przezbrajanie z trybu manualnego na automatyczny i odwrotnie – bez specjalnych narzędzi.
Dzięki perfekcyjnemu współgraniu specjalnego walca zębatego, precyzyjnego systemu docisku o regulowanego przyłożenia noża otrzymuje się wysoki uzysk słoniny i skuteczność usunięcia błon, co uwalnia od konieczności ręcznego dopracowywania elementów.
ESB 4434/1 GV
Skórowaczka do usuwania skóry ze świeżych elementów drobiowych – bez naruszania czy uszkadzania warstw podskórnych. Może być stosowana dla elementów schłodzonych na mokro lub na sucho.
Najczęściej stosowana do odskórowywania piersi z kurczaka (bez skóry), kadłubów kurczaka (ze skórą), pałek i całych podudzi z kurczaka, podudzi i piersi z indyka.
Odskórowanie i odtłuszczanie taśmowe w trybie automatycznym
ESB 4600
MAJA ESB 4600
Skórowaczka do dużych elementów ze świeżej wieprzowiny, w tym również przeznaczonych do produkcji kebabów. Dla rzemiosła i małych masarni.
Szerokość taśmy (pracy): 599 mm.
Standardowo wyposażona w taśmę odprowadzającą do pojemników lub wózków.
BXM 434, 554, 754, 434 BS, 554 BS
Skórowaczki MAJA BXM 434, 554, 754
- Maszyny o uniwersalnym zastosowaniu w średnich i dużych zakładach rozbiorowych oraz dla producentów kebabu.
- Znakomicie nadają się do skórowania wysokich i płaskich kawałków mięsa, zwłaszcza do schabu.
- Surowiec przeznaczony do obróbki nie musi być wyrównywany przy wkładaniu.
- Skórowaczki te posiadają ruchomy system dociskowy bez automatu nacinającego.
- Taśma transportowa wykonana jest z wytrzymałego tworzywa sztucznego, co zapewnia jej bardzo długą żywotność.
- Belka nożowa wyposażona w system szybkiego montażu, usprawnia wymianę, regulację i czyszczenie ostrza.
- W zależności od modelu szerokość cięcia wynosi 434, 554 i 754 mm.
- Modele BS przeznaczone są specjalnie do policzków wieprzowych
BXM 434 Loin
MAJA BXM 434 Loin
Skórowaczka dedykowana do kotletów z kością i bez.
Słonina zdejmowana jest z elementu w jednym kawałku, tak że może potem być odskórowana w trybie automatycznym.
Szerokość robocza: 434 mm.
BXM 434 Loin z optyczną detekcją tłuszczu
MAJA BXM 434 Loin z BFE 1K
Maszyna do usuwania tłuszczu z elementów przeznaczonych na kotlety (z kością lub bez) z detekcją optyczna tłuszczu (moduł BFE1K).
Wydajność: ok. 800 kotletów na godzinę.
Szerokość robocza: 434 mm.
Filetowanie ryb w trybie taśmowym (usuwanie skóry)
MAJA ESB 4434/2:
do taśmowego filetowania (usuwania skóry) świeżego i wędzonego łososia, również z usuwaniem srebrnej powłoki podskórnej (głębokie filetowanie). Wydajność ok 800 – 1000 kg fileta dziennie.
ESB 4434 / 2P, 2A oraz 2PA:
do zautomatyzowanego usuwania skóry ze świeżego i wędzonego łososia, z usuwaniem brązowej warstwy z tłuszczem, przy czym nie powoduje to utraty wartościowej tkanki na krawędziach fileta.
Wersja 4434 / 2A wyposażona jest w podwyższoną pokrywę, co pozwala używać jej do filetowania średniej wielkości kawałków tuńczyka.
Wydajność: do 10 t fileta z łososia w ciągu 8 godz.
Modele 2A i 2PA wyposażone są w system nacinania produktu, co daje maksymalnie precyzyjne odskórowanie bez konieczności poprawiania efektów ręcznie.
ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!
Jesteśmy zawsze do waszej dyspozycji
Napiszcie do nas:
MASZYNY
tel.: 601 321 163 ❖ 537 721 960 ❖ 601 150 997
OPAKOWANIA
tel.: 662 787 120 ❖ 531 463 489 ❖ 531 980 829
SERWIS
tel.: 531 464 264 ❖ 531 463 475
tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)