FlatSkin

FlatSkin

FlatSkin – opakowanie typu skin z użyciem tacki kartonowej na traysealerze

Technologia FlatSkin to kompletny system pakowania próżniowego z efektem „skin” opracowany przez firmy SEALPAC i Van Genechten Packaging składający z:
oprzyrządowania traysealera (przemysłowej zgrzewarki automatycznej)  do opcji „skin”
kartonika z nadrukiem wykonanego z bielonego lub niebielonego włókna celulozowego pierwszego zastosowania (nie recyclingowanego) oraz
folii barierowej typu skin do pakowania próżniowego.

Wizualna atrakcyjność takiego opakowania, nieosiągalna w standardowych opakowaniach zamkniętych na traysealerach, a wynikająca z możliwości nadruku na kartoniku i praktycznie niewidzialnej warstwy folii pokrywającej produkt, to niejedna – choć bardzo istotna – korzyść uzyskiwana w tej technologii.
Inne korzyści to:
zmniejszenie zużycia tworzywa sztucznego – nawet do 70%
przedłużony czas świeżości i przydatności do spożycia – dzięki High Vakuum (głębokiej próżni)
specjalną strukturę materiału, z którego zrobiony jest kartonik – kontrolowany układ włókien zapobiega odkształcaniu się kartonika
specjalna ochronna powłoka polimerowa na kartoniku oddzielająca nadruk od produktu
łatwość otwierania opakowania – dzięki narożnikowi z uchwytem folii oraz miejscowa mikroperforacją folii wygodnego odrywania folii od kartonika
optymalne własności recyclingowe dzięki rozdzielaniu folii i kartonu
możliwość ekspozycji w pionie – dzięki zapozycjonowaniu produktu i nieprzesuwaniu się  w opakowaniu oraz możliwości zawieszenia go przy pomocy euroslotu

Jest to system „pod klucz” – idealnie współpracującej maszyny i kompatybilnych materiałów opakowaniowych, dający opakowanie piękne, trwałe, wygodne dla konsumenta i optymalne do ekspozycji w sklepie oraz stawiające ogromny krok w kierunku uczynienia opakowań próżniowych mniej obciążającymi dla środowiska.

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!

MASZYNY 

tel.: 601 321 163       537 721 960       601 150 997
882 052 159       609 237 609

OPAKOWANIA

tel.: 662 787 120    531 463 489      531 980 829

SERWIS  

tel.: 531 464 264       531 463 475

     tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)

EasyLid

EasyLid

EasyLid - hermetyczne zamykanie pojemnika M.A.P. pokrywką

easyLid

Easy Lid to nowy system zamykania pojemników na traysealerze; to wymierna oszczędność materiału i czasu pracy – dzięki połączeniu w jednej operacji zgrzania pojemnika folią i przytwierdzenia do niego przykrywki.
Jest to opatentowany wspólny projekt firmy NABER – producenta pojemników EasyLid® i SEALPAC’a.

Dzięki specjalnej konstrukcji pojemnika tzn. podwójnego kołnierza zgrzewania oraz wkładki zgrzewającej w narzędziu maszyny tworzymy hermetyczne opakowanie (ze zmodyfikowaną atmosferą MAP) od razu z przykrywką.

Po otwarciu opakowania (oderwaniu folii) możemy je ponownie wielokrotnie zamykać tą przykrywką.

Modyfikacja atmosfery oraz pozostałość tlenu resztkowego jest identyczna jak w „konwencjonalnym” opakowaniu MAP.

Zalety tej techniki to:

  • Oszczędność żmudnej pracy ludzkiej przy ręcznym nakładaniu pokrywek lub wydatku na zakup drogich automatów do nakładnia pokrywek
  • Optymalizacja procesu produkcji – mniej czynności przygotowawczych i zadawania materiałów do maszyny
  • Ponieważ pokrywki są przymocowane do pojemnika, nie spadają, nie gubią się w transporcie czy wykładaniu na półkę sklepową
  • Opakowanie tego typu znajduje zastosowanie głównie u producentów sałatek, antipasti, produktów typu Fingerfoods czy też u producentów słodyczy.

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!

MASZYNY 

tel.: 601 321 163       537 721 960       601 150 997
882 052 159       609 237 609

OPAKOWANIA

tel.: 662 787 120    531 463 489      531 980 829

SERWIS  

tel.: 531 464 264       531 463 475

     tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)

TraySkin

TraySkin

Pakowanie próżniowe typu SKIN na traysealerach SEALPAC

TraySkin® to innowacyjne rozwiązanie firmy SEALPAC służące atrakcyjnej prezentacji wołowiny i mięs na grilla na półce sklepowej przy użyciu metody skin w połączeniu z górną folią i (opcjonalnie) zmodyfikowaną atmosferą.

Transparentna folia barierowa przylega szczelnie do produktu zapobiegając wyciekaniu z mięsa osocza, gdy tym czasem górna folia zamykająca opakowanie stanowi rodzaj trwałej i szczelnej pokrywki, pozwalającej na sztaplowanie pojemników, ale również na włożenie do opakowania dodatków, jak np torebka z marynatą czy przyprawami.

Ta technika szczególnie sprawdza się tak w wypadku wołowiny (gdzie istotne jest dojrzewanie w opakowaniu) jak i mięs na grill. Po zamknięciu produktu na tacce metodą skin, można położyć na zapakowane mięso różne dodatki, typu warzywa, mieszanki przypraw, saszetki z marynatami, recepturę lub promocyjne wkładki, po czym zgrzewa się tackę górną folią, z zastosowaniem wewnętrznego wycinania (Inside Cut).

trayskin

Zalety tej techniki to:

  • Maksymalnie długi termin przydatności do spożycia dzięki kombinacji techniki pakowania próżniowego skin oraz dodatkowej warstwy folii górnej.
  • Przyczynianie się do dojrzewania i kruszenia mięsa (ważne szczególnie dla mięs krótko pieczonych czy rulad)
  • Zamocowanie na tacce zapobiegające przesuwaniu się mięsa, wyciekaniu osocza czy marynaty, przez co opakowanie jest apetyczne i atrakcyjne wizualnie
  • Możliwość sztaplowania tacek – w transporcie i na regale sklepowym
trayskin

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!

MASZYNY 

tel.: 601 321 163       537 721 960       601 150 997
882 052 159       609 237 609

OPAKOWANIA

tel.: 662 787 120    531 463 489      531 980 829

SERWIS  

tel.: 531 464 264       531 463 475

     tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)

MicVac / DreamSteam

MicVac / DreamSteam

Systemy pieczenia i gotowania dań gotowych w opakowaniu M.A.P.

dreamsteamDreamSteam® to rozwiązanie opakowaniowe łączące w sobie funkcję opakowania detalicznego z funkcją pojemnika do gotowania na parze – tak produktów świeżych (np warzyw czy filetów rybnych) jak i dań gotowych.

Zalety tego rozwiązania to:
Innowacyjność: koncept ten polega na umocowaniu w folii specjalnego wentylu, który otwiera się i wypuszcza nadmiar pary, gdy wymagać tego będzie ciśnienie wewnątrz opakowania. W tym sensie opakowanie to spełnia funkcję jakby garnka parowego.
Maksymalna wygoda dla konsumenta: wszystkie funkcje w jednym, bez przekładania do garnka czy parowaru, bez zmywania
Najwyższa ochrona aromatu i wartości odżywczych produktu dzięki krótkiemu gotowaniu w zamkniętym pojemniku
Szerokie spektrum zastosowań: od detalicznych opakowań konsumenckich po zbiorcze porcje dla hurtu czy gastronomii.
DreamSteam® jest marką chronioną firmy Delice Competence GmbH.

micvac

Technologia MicVac®, również służąca gotowaniu na parze w opakowaniu bazuje na nieco innym rozwiązaniu: zamiast wentyla użyta jest naklejka z folii, zamykająca otwór wykrojony w folii zamykającej opakowanie. Etykieta ta jest tak skonstruowana, że gdy ciśnienie wewnątrz opakowania osiąga określoną wartość, etkieta ta się uchyla, wypuszczając nadmiar pary i wraca w swoje położenie zamykając opakowanie, gdy ciśnienie wewnątrz jest odpowiednie.

MicVac® jest marką chronioną firmy MicVac AG.

Technologia MicVac® ma te same zastosowania i te same zalety związane z wygodą w przygotowaniu posiłków, co wyżej opisana technologia DreamSteam®.
W obu wypadkach jest to wyjście naprzeciw nie tylko tym oczekiwaniom konsumenta, które związane są z wygodą i szybkością przyrządzania posiłków, ale również pro-zdrowotnym tendencjom na rynku – szybkie gotowanie na parze jest dietetyczne i pozwala zachować maksimum wartości odżywczych posiłku.

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!

MASZYNY 

tel.: 601 321 163       537 721 960       601 150 997
882 052 159       609 237 609

OPAKOWANIA

tel.: 662 787 120    531 463 489      531 980 829

SERWIS  

tel.: 531 464 264       531 463 475

     tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)