ThermoSkin

ThermoSkin

ThermoSkin - pakowanie w skin na maszynach rolowych SEALPAC

logo Sealpacthermoskin

thermoskinThermoSkin® to próżniowe pakowanie w skin na maszynach rolowych SEALPAC.
Produkt ułożony na uformowanej twardej dolnej folii jest zapakowany próżniowo folią skin, hermetycznie, bez zagnieceń i marszczeń.

Daje to efekt jakby „drugiej skóry” (stąd określenie „skin”), sprawia, że produkt wygląda świeżo i apetycznie.

Jeśli zastosuje się dodatkowo zamknięcie górną folią, otrzymuje się przestrzeń, do której można włożyć dodatki (np. przyprawy czy saszetkę z marynatą albo sosem) lub którą można wypełnić zmodyfikowaną atmosferą dla ładniejszego wybarwienia produktu (w wypadku surowego czerwonego mięsa). Poza tym uzyskuje się w ten sposób jeszcze lepsze zabezpieczenie przed przebiciem folii.

Przy odpowiedniej konfiguracji maszyny można stosować ThermoSkin® również dla produktów wystających ponad krawędź dolnej tacki (o max 80 mm).

Zalety tego rozwiązania to:

  • Atrakcyjna wizualnie prezentacja produktu na regale sklepowym
  • Optymalne wykorzystanie miejsca na regale
  • Maksymalnie długi termin przydatności ze względu na głęboką próżnię
  • Brak wycieku z produktu (np. sosu czy marynaty)
  • Opakowanie wykonywane na standardowo wyposażonych maszynach rolowych

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!

MASZYNY 

tel.: 601 321 163       537 721 960       601 150 997

OPAKOWANIA

tel.: 662 787 120    531 463 489      531 980 829

SERWIS  

tel.: 531 464 264       531 463 475

     tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)

BestFresh

BestFresh

BestFresh - indywidualne formy opakowań na maszynach rolowych SEALPAC

Rynek oczekuje nowości i producent musi temu sprostać, jeśli chce utrzymać lub zwiększyć swój udział w rynku. A przy tym jest oczywistym, że ze względów kosztowych i czasowych nie da się zbyt często wprowadzać zupełnie nowych produktów bądź zmieniać receptur.

Zwłaszcza, że – z drugiej strony – konsumenci przyzwyczajają się do określonych produktów, marek i smaków i chcieliby mieć je zawsze dostępne.

bestfresh

Aby te dwie sprzeczne potrzeby pogodzić, można odwołać się do zmiany tam, gdzie będzie ona od razu widoczna (opakowanie) pozostawiając sprawdzony na rynku i lubiany przez klientów produkt w jego niezmienionej recepturze.

BestFresh to właśnie propozycja Sealpac’a na rozwiązanie tego problemu: inna, nietypowa forma opakowania – czy to na produkty plasterkowane, czy na całe (np. parówki) lub np. pasty kanapkowe – przyciąga uwagę i zaciekawia, stanowiąc impuls do zakupu spontanicznego.

Zalety tej technologii to:

  • Hermetyczność i szczelność opakowania – nawet przy bardzo nieforemnych i nietypowych designach
  • Idealna prezencja – dzięki precyzyjnemu cięciu wewnętrznemu (Inside Cut (nie ma resztki folii wiszącej poza obrys opakowania)
  • Bezproblemowe zadawanie opakowań do maszyny – dzięki wyposażeniu dyspensera tacek w odpowiednie wytłoczenie
  • Duże korzyści marketingowe – gwarantowana wyjątkowość produktu dzięki chronionemu designowi i idealnemu jakościowo nadrukowi
bestfresh

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!

MASZYNY 

tel.: 601 321 163       537 721 960       601 150 997

OPAKOWANIA

tel.: 662 787 120    531 463 489      531 980 829

SERWIS  

tel.: 531 464 264       531 463 475

     tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)

ShrinkStyle

ShrinkStyle

ShrinkStyle - pakowanie w folie termokurczliwą na maszynach rolowych SEALPAC

Kurczak shrinkstyleShrinkStyle® to proponowane przez SEALPAC’a rozwiązanie pakowania w folię termokurczliwą drobiu, mięsa, wędlin i sera – przy użyciu tacki lub bez.

Szczególnie praktyczne i atrakcyjne wizualnie jest pakowanie całych kurczaków – w wersji z tacką lub bez, gdyż efekt takiego pakowania jest spektakularny: opakowanie jest hermetyczne, przez co jest on maksymalnie długo świeży, ładnie trzyma formę kurczaka (bez konieczności spinania klamrą nóżek), jest też mocne i odporne na rozerwanie czy zniszczenie.

Opakowanie to może być wyposażone w języczek pomagający rozerwać folię przy otwieraniu.

shrinkstyle-chicken

Metodę ShrinkStyle® stosuje się również do pakowania mięsa, wędlin i sera. W wypadku sera mamy tu również korzyść związaną z wspomaganiem procesów dojrzewania, w wypadku świeżego mięsa – jego kruszenia.

Termoformowanie metodą ShrinkStyle® zaczyna sie od uformowania folii dolnej. Potem wkładany jest produkt, usuwane jest powietrze dla uzyskania próżni, potem folia jest zgrzewana. Po odcięciu wzdłużnym i poprzecznym następuje faza obkurczania, dając w efekcie gotowe opakowanie – estetyczne i wytrzymałe.
Specjalny system podawania folii zapobiega zanieczyszczaniu się miejsca zgrzewu, co daje pewność szczelnego i silnego zgrzewu.

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!

MASZYNY 

tel.: 601 321 163       537 721 960       601 150 997

OPAKOWANIA

tel.: 662 787 120    531 463 489      531 980 829

SERWIS  

tel.: 531 464 264       531 463 475

     tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)