Pakowanie próżniowe typu SKIN na traysealerach SEALPAC
TraySkin® to innowacyjne rozwiązanie firmy SEALPAC służące atrakcyjnej prezentacji wołowiny i mięs na grilla na półce sklepowej przy użyciu metody skin w połączeniu z górną folią i (opcjonalnie) zmodyfikowaną atmosferą.
Transparentna folia barierowa przylega szczelnie do produktu zapobiegając wyciekaniu z mięsa osocza, gdy tym czasem górna folia zamykająca opakowanie stanowi rodzaj trwałej i szczelnej pokrywki, pozwalającej na sztaplowanie pojemników, ale również na włożenie do opakowania dodatków, jak np torebka z marynatą czy przyprawami.
Ta technika szczególnie sprawdza się tak w wypadku wołowiny (gdzie istotne jest dojrzewanie w opakowaniu) jak i mięs na grill. Po zamknięciu produktu na tacce metodą skin, można położyć na zapakowane mięso różne dodatki, typu warzywa, mieszanki przypraw, saszetki z marynatami, recepturę lub promocyjne wkładki, po czym zgrzewa się tackę górną folią, z zastosowaniem wewnętrznego wycinania (Inside Cut).
Zalety tej techniki to:
- Maksymalnie długi termin przydatności do spożycia dzięki kombinacji techniki pakowania próżniowego skin oraz dodatkowej warstwy folii górnej.
- Przyczynianie się do dojrzewania i kruszenia mięsa (ważne szczególnie dla mięs krótko pieczonych czy rulad)
- Zamocowanie na tacce zapobiegające przesuwaniu się mięsa, wyciekaniu osocza czy marynaty, przez co opakowanie jest apetyczne i atrakcyjne wizualnie
- Możliwość sztaplowania tacek – w transporcie i na regale sklepowym
ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!
MASZYNY
tel.: 601 321 163 ❖ 537 721 960 ❖ 601 150 997
OPAKOWANIA
tel.: 662 787 120 ❖ 531 463 489 ❖ 531 980 829
SERWIS
tel.: 531 464 264 ❖ 531 463 475
tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)