TenderPac - dojrzewanie produktu w opakowaniu detalicznym

TenderPac® to innowacyjna metoda pakowania świeżej wołowiny łącząca funkcję sezonowania mięsa z zapakowaniem go w formie docelowej dla konsumenta.

Koncepcja ta bazuje na dwukomorowej tacce (uformowanej na maszynie rolowej lub tacce gotowej stosowanej w traysealerze), gdzie w mniejszej komorze przesłoniętej etykietą znajduje się (niewidoczny dla konsumenta) pochłaniacz osocza wyciekającego z produktu, tlenu resztkowego i metabolitów.

Dzięki temu rozwiązaniu mięso wygląda sucho i apetycznie, zachowuje swój naturalny aromat, a po otwarciu konsument nie widzi wycieku z produktu.
Dzięki odpowiedniej konfiguracji warstw folii miękkiej PA/PE zapewniony jest nieprzerwany proces dojrzewania wołowiny zapakowanej w systemie TenderPac®, a dwukomorowa forma pozwala zaprezentować produkt na regale zarówno pionowo jak i poziomo.
Ogromną zaletą tej technologii jest jednoetapowe pakowanie – mięso pakowane jest od razu w porcje detaliczne i w nich dojrzewa. Daje to wymierne oszczędności w kosztach pakowania i czasu pracy w zakładzie (eliminuje konieczność przepakowywania).

Również sklep odnosi korzyści: apetyczne opakowanie zachęca do zakupu, a poza tym jest ono trwałe, odporne na zniszczenie oraz utrzymuje przydatność produktu do spożycia przez długi czas.

Pochłaniacz ActivStick jest wykonany z monopolipropylenu. Jego masa (9,5g) traktowana jest jako tara.
Osocze nie ma możliwości cofnięcia się do komory z mięsem, a konsument nie ma kontaktu z ActivStickiem przy wyjmowaniu produktu z opakowania.

Tą technologią pakować można zarówno na maszynach rolowych jak i na traysealerach (wyposażonych w opcję pakowania w skin).

Stosowana jest również do innych rodzajów mięsa, nie tylko do wołowiny oraz coraz częściej również do pakowania ryb.

tenderpac

tenderpack-mięso

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU Z NASZYMI SPECJALISTAMI!

MASZYNY 

tel.: 601 321 163       537 721 960       601 150 997

OPAKOWANIA

tel.: 662 787 120    531 463 489      531 980 829

SERWIS  

tel.: 531 464 264       531 463 475

     tel.: 22 742 01 40 (całodobowo)